Jaap Peters

Jaap Peters (1956) is organisatieactivist van het eerste uur. Jaap studeerde Bedrijfskunde in Delft (Interdisciplinaire Interfaculteit Bedrijfskunde) en werkte, na een paar jaar als docent in het MBO-onderwijs, een tiental jaren als management consultant bij Ernst & Young. In 1995 startte hij zijn eigen bureau bij de rechtsvoorganger van DeLimes.

In 1997 publiceerde hij zijn 1e boek en inmiddels is er een zevental boeken van zijn hand verschenen (o.a. Intensieve Menshouderij, Bij welke reorganisatie werk jij? en drie Rijnland Boekjes, inmiddels gebundeld als Het Grote Rijnlandboekje). In 2007 was hij initiatiefnemer van het kwartaalblad Slow Management Magazine. Hij is voorzitter van de Redactieraad. Het blad richt is op een consistente manier op het Rijnlands organiseren en brengt praktijkvoorbeelden in beeld. Het eerste nummer heette dan ook ‘Vakmanschap’. In april 2014 is zijn eerste e-book verschenen, geschreven samen met Harold Janssen, getiteld: ‘Nieuwe tijden, anders organiseren. Omdat Rijnlands moet.' in het kader van de Rijnland-reeks.

Zijn opdrachten bevinden zich op het snijvlak strategie, organisatie-inrichting en organisatie(her)ontwikkeling. Humor en een scherpe blik kenmerken zijn aanpak. Motto: van uitstel komt geen afstel.

contact: jaap.peters@delimes.nl of secretariaat@delimes.nl

 

Jaap is getrouwd met Petra, samen hebben zij drie kinderen (24, 22, 19 jaar) en beoefent als hobby’s: fotografie (Canon), muziek (DJ) en voetbal (40plus). Is sinds 2011 voorzitter van Voetbalvereniging Zwammerdam en is al jaren coach van het vrouwenteam. Is bestuurslid voor het VSB-fonds en zit in de RvT van de Stichting Zelforganisatie. Draagt als columnist bij aan diverse bladen (o.a. Communicatie Magazine) en sites (o.a. Organisatieactivist.nl). Samen met locale ondernemers uit Alphen heeft hij in 2013 de Cooperatie Groene Hart Energie opgericht.

 

In samenwerking met Reed Bussines organiseren wij een aantal keren per jaar het congres "Nieuwe Tijden, Anders Organiseren".