Studiereis naar Het Wonder van Mondragon in het najaar van 2016

Al enkele tientallen jaren organiseert zich het leven van zo'n 75.000 inwoners van de Baskische regio Mondragon in Noord-Spanje in coöperaties. Op dit moment realiseren de 260 coöperaties een omzet van 12 miljard euro. Niet alleen ondernemingen, maar ook het onderwijs, de zorg en de bank zijn coöperatief georganiseerd onder de noemer Coperacion Mondragon En met succes. De regio werd bijvoorbeeld veel minder hard getroffen door de crisis en inmiddels is de coöperatie ook internationaal actief.

In oktober 2015 organiseerden wij in samenwerking met Coöperatie Lijnspel een studiereis naar Mondragon. Het enthousiasme van de deelnemers werkte aanstekelijk en al snel kregen we vragen of wij deze studiereis nog een keer zouden willen organiseren. Voor het najaar van 2016 gaan wij een  nieuwe poging wagen. Informatie over data etc volgt zo spoedig mogelijk. De studiereis duurt 5 dagen, van woensdag t/m zondag. Bildao wordt onze verblijfplaats.

Op de donderdag en vrijdag gaan we met een bus naar Mondragon. Op zaterdagochtend bezoeken we een bijzonder bedrijfsverzamelgebouw van de universiteit van Mondragon. De zondagochtend staat gereserveerd voor het prachtige Guggenheim Museum in Bilbao en in de loop van de middag vliegen we terug naar Amsterdam.

Voor nadere informatie kunt u mailen met Henk Hogeweg

secretariaat@delimes.nl