Leergang Nieuwe Wegen

De mens centraal, in plaats van altijd maar weer de organisatie. Wie wil daar nu niet aan bijdragen? Speciaal voor HR-professionals ontwikkelden wij een state of the art leergang organisatieontwikkeling. En natuurlijk voor iedereen die zich met hen kan meten. Laat je niet afschepen met opgewarmde kliekjes verandermanagement. Er is wat aan de hand in de wereld! We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk.

Vijf blokken Die leergang is naast onze eigen expertise op dit gebied en onze ervaring met de Rijnlandweken, ook gebaseerd op de ervaring die wij hebben in de samenwerking met HRM-professionals in organisaties waar wij dergelijke verandertrajecten mogen en mochten begeleiden. De leergang bestaat uit vijf maandelijkse, tweedaagse blokken, met tal van inleiders. Het eerste blok vindt plaats op donderdag 20 en vrijdag 21 september 2018. Het laatste blok op 24 en 25 januari 2019. Het aantal deelnemers is minimaal 10 en maximaal 16. De kosten voor deze tiendaagse cursus bedragen € 3.495,--. De kosten voor het hotelarrangement (inclusief alle maaltijden en transfers) komen uit op € 1.350,--. De leergang staat onder begeleiding van Harold Janssen en Jaap Peters.

Veranderkundige reis In vijf blokken van twee dagen halen we je op toepasselijke plekken in Nederland door de theorie, ontwikkel je je actorschap, ervaar je praktische open werkvormen, leer je veranderprocessen te ontwerpen en ontmoet je collega’s met ervaring. Tussendoor werk je aan jezelf en je organisatie in zogenoemde interventures. De tweedaagsen zijn zo opgebouwd dat je daarin je eigen (veranderkundige) reis aflegt, op een manier die mensen ook ervaren in veranderprogramma’s.

> We hebben enorm veel geleerd van deze reis! Dank voor jullie inbreng en begeleiding. We zijn jullie eeuwig dankbaar! - Nicole Oude Riekerink - Domijn <

> Voor mij was het een heerlijke (soms emotionele en frustrerende) reis. Met als hoogtepunt blok 4 het omslagpunt, die zou ik zo houden met het bezoek aan de boekwinkel, het verzetsmuseum en de posterworkshop - Vincent Noordhoek - Ministerie van Veiligheid en Justitie <

 De leergang start op 20 september 2018, zie de brochure.  Aanmelden kan bij het secretariaat, secretariaat@delimes.nl  Laat je lekker onbevangen onderdompelen in de nieuwe wereld van veranderen. Een wereld die je overigens tegelijk bekend zal voorkomen.

De tijden

De leergang bestaat uit vijf blokken van twee dagen. Van negen de ene dag, tot vijf de andere. 25 dagdelen derhalve.

Tussendoor werk je aan je interventure. Trek er een dag voor uit. Totaal dus 8 dagdelen.

Het lezen van de aangeboden lectuur is beslist een aanbeveling en we hopen dat je er de rest van je loopbaan mee doorgaat. Maar tijdens de leergang is het goed om er een paar avonden voor uit te trekken. Zeg 10 dagdelen.

Totale studiebelasting derhalve 43 dagdelen, verdeeld over zes maanden.

Na afloop ontvang je een certificaat. Daarop staan de volgens de CRKBO-registratie toegekende studiepunten vermeld. Dat zijn er maximaal 129.

 

De data voor de eerstkomende leergang (2018)

20 en 21 september

18 en 19 oktober

22 en 23 november

13 en 14 december

24 en 25 januari (2019)

 

> De rode pil had ik al geslikt, in de Rijnlandweek mocht die er zijn en ben ik vooral persoonlijk gegroeid. Nu ook én ik heb geleerd rustiger en vertrouwder met deze processen om te leren gaan. Ik durf nu met heel mijn lijf en wezen te zeggen “ ik faciliteer dit soort veranderprocessen”. - Ninke van der Kooy - Gemeente Enschede <

> De keuze van de inleiders zijn top! Ook knap hoe jullie zulke verschillende mensen met zulke verschillende achtergronden aan jullie hebben weten te binden. Heel verrijkend! - Diane Hemstra - Domijn <