3e rijnland praktijkdag 24 april 2018 landgoed zonheuvel doorn

Honderden Rijnlanders wisselen hun prakijkervaring uit op dinsdag 24 april. Dan vindt het grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland plaats op Campus Zonheuvel in Doorn. Boordevol voorbeelden van Rijnlands denken en doen uit zorg, onderwijs, bedrijfsleven, overheid en sociaal domein. De kaartverkoop is gestart. Als je er bij wilt zijn, ga dan meteen naar de website.

In de Rijnlandse kijk op de wereld, die kan bogen op een lange traditie, begint organiseren bij de vakmensen in de voorste linie. Zij organiseren zichzelf, al dan niet in de vorm van zelfsturende teams. Daar hebben ze geen managers voor nodig. Er zijn wel stafdiensten, maar die zijn er om de voorste linie te ondersteunen met het realiseren van de bedoeling van de organisatie.]

Managers en beleidsmedewerkers kunnen terecht op eindeloos veel seminars en congressen. Vakmensen en professionals in ondersteunende diensten hebben hun specialistische bijeenkomsten, maar die gaan zelden of nooit over zelf organiseren. Zij moeten het daarom doen met verhalen van de geïnspireerde manager die ergens nieuwe inzichten heeft opgedaan en vervolgens uitrolt of uit laat rollen over de organisatie. Dit festival vormt de uitzondering en is daarin uniek. Dit is je kans!

Praktijk

Dit festival gaat dus niet over missie, visie en kernwaarden of andere thema’s en wijsheden die door goeroes en experts vanaf een podium verkondigd worden. De meeste vakmensen en professionals hebben uit hoofde van hun beroep voldoende affiniteit met de bedoeling van de organisatie. En ze weten doorgaans donders goed hoe de vork in de steel steekt. Eigenaarschap voelen, regie pakken en je eigen ondersteuning regelen: graag, als je maar de ruimte krijgt. Als je maar voldoende autonomie hebt om je vak uit te kunnen oefenen, dat is wat je gelukkig maakt.

Op dit festival maak je kennis en deel je kennis met vakmensen en professionals die ervaring hebben - al langer of pas kort - met ‘je zaakjes’ zelf organiseren. Bij Buurtzorg, Buurtdiensten, Campus Columbus, Familiehulp, Finext, Gemeente Nijkerk, Part-up, Kinki Kappers, Viisi, Schoongewoon, Wilgaerden en tal van andere organisaties en bedrijven. Hoe doen zij het, en tegen welke problemen lopen ze op? Hoe gaan zij om met stafdiensten die stug en star hun werkelijkheid verkopen? Hoe regelen zij de ICT en de financiën? Hoe verloopt de besluitvorming in zelfsturende teams? Welke stuurinformatie heeft de voorste linie nodig? In ieder geval geen management informatie. Wist je dat er een organisatie is in ons land met 14.000 medewerkers maar zonder planning & control cyclus?

Festival

Dit festival biedt je dus een leerzame dag, op een fraai langgoed bovendien en in een levendige omgeving. Want er zijn ook volop leuke en onverwachte activiteiten, deels om te beleven en deels om te doen. Ervaar zelf de methode van Wim Hofman, bekend als The Iceman, leef je uit in activistische communicatie of help de bekende drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en vakman bij uitstek, bij het samenstellen van een nieuw percussie-ensemble. Of ontdek het geheim van een geleidehond, de ‘çircles of life’ van het landgoed of de mogelijkheden van drones en robots.

Overal beginnen

Verandering komt niet tot stand door zelfsturende teams in te stellen. Ook de ondersteunende diensten moeten mee, van HR (of P&O) tot IT en van Controlling tot Communicatie, net als het leiderschap aan de top. Breng daarom je collega’s mee uit alle hoeken en gaten van de organisatie. Kom samen, vindt wat je nodig hebt om te schitteren en rij samen terug. Morgen ziet de wereld er anders uit. Jawel, ook je leidinggevende kan het nodige opsteken van dit festival.

Want er zijn cases en voorbeelden uit alle sectoren: zorg, onderwijs, lagere- en landelijke overheid en bedrijfsleven. Een unieke gelegenheid om eens een kijkje te nemen in de keuken van een organisatie met een heel ander doel, maar misschien met verrassende oplossingen voor situaties en problemen waar je zelf tegenaan loopt.

Grootste

Juist die diversiteit maakt dit festival interessant en uniek. Want al die cases en voorbeelden laten zien dat er iets gaande is. Dat er verandering in de lucht hangt. Dat er volop inspirerende mensen en organisaties zijn die laten zien dat het echt anders kan, … dat het werkt. Samen met al die mensen en organisaties laat jij als bezoeker zien dat er een heuse Rijnlandse beweging gaande is. Ook daarom heet dit evenement Het Grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland.

Powered by Slow Management Magazine (sinds 2007)

Harold Janssen

Dinsdag 24 april van 10.00 tot 17.00 uur

Campus Zonheuvel

Doorn

Entree: € 195,00

https://www.hetgrootsterijnlandpraktijkfestivalvannederland.nl/